11 september 2022
16:00

IF Brommapojkarna 3

Tung men rättvis förlust

Vi börjar matchen bäst. Adam kommer till avslut två gånger innan matchklockan slagit 10 minuter. Det första går högt över medan det andra går precis över ribban. Vi jobbar bra i defensiven och tillåter inte Viksjö att komma till mer än ett avslut där de skjuter utanför.
I 21:a minuten blir Ture bryskt fälld och i vänster innerläge. Adam tar frisparken och skottet går över muren men tyvärr utanför mål.
Matchen är nu ganska jämn men ingen av lagen lyckas kommer till något farligt avslut så ställningen är 0-0 i paus.

I andra börjar Viksjö bäst. Först slår de en frispark över och några minuter senare så har de ett avslut utanför mål.
Men i 10:e minuten händer det. Julian (inlånad från U16) slår en fin passning på djupet till Adam som tittar upp och spelar bollen snett inåt bakåt till David S som trycker upp bollen i nättaket. Ett vackert fotbollsmål.
Två minuter senare drar Adam på sig ett gult för snack (helt onödigt) och därefter tar Viksjö över matchen mer och mer. Vi får några skador (Viktor, Anders, Divan) så vi är nere på endast en avbytare och det märks att vi inte orkar. Vi får inte tag i bollen utan måste jaga mest hela tiden.
Viksjö kommer till två avslut där det ena kommer på ett anfall på deras vänsterkant och det andra på en hörna, men båda går utanför. Men i 30:e minuten kommer kvitteringen. Ett fint inlägg där de snyggt nickar in 1-1.
Två minuter senare var det väldigt nära 2-1 till Viksjö men Antonio (även han inlånad från U16) gör en grym räddning. På den efterföljande hörnan så skjuter de precis över. Men i 36:e får vi kapitulera. Lite missförstånd i försvaret gör att bollen går till en helt fri Viksjöspelare som kan lägga in bollen i tomt mål.
Ludde drar sedan på sig ett rött kort för snack (som domaren efter matchen ber om ursäkt för) men under de sista 5 minutrarna så är Viksjö närmare 3-1 än att vi skulle kvittera till 2-2.

Viksjö vinner rättvist sett över 90 minuter. Vår fysiska status är lite för dålig föt att orka 90 minuter mot ett topplag i serien.
Ture hade en svag första halvlek men var klart bäste BP-spelare i andra halvlek. David L höll en jämn och bra nivå under hela matchen.

Tränings som vanligt i veckan som kommer.